Reklamer for jagtudstyr – Kan ikke ses, hvis du har add blocker.

Under 5000 kr.

Over 5000 kr.Om våbenskabe og deres kapacitet

Fra den store ende af skalaen, hvor våbenskabe rammer 100.000 kr. til den lille ende med priser helt ned til et par tusinde. Der er vide rammer for valg af opbevaring af jægerens allerkæreste, men for de fleste vil mødet med de mindste skabe næppe resultere i noget længerevarende forhold.

For på et eller andet tidspunkt har våbensamlingen udvidet sig til et niveau, hvor der kræves bedre volumen. Ikke kun til våbnene, men i lige så stort omfang til ammunition og diverse tilbehør. Samtidig er det rart at kunne sætte sin taske med ammunition ind i skabet sammen med våbnene. På den måde behøver man ikke at rode rundt i tasken efter diverse hagl- og riffelammunition, det hele kan blot sættes i skabet.

Valget er egentlig ret enkelt: Forestil dig, at gennem tiden har udvidet din våbensamling til at indbefatte de mest almindelige jagtvåben: Haglbøsse, to jagtrifler + salonriffel samt en masse ammunition. Du kommer træt hjem fra det sene andetræk og ved, at dit våben samt alt ammunitionen i tasken skal opbevares sikkert i dit godkendte våbenskab. Men med et lille skab, er der kun lige plads til haglbøssen og slet ikke til tasken. Derfor kommer arbejdet med at finde patronerne og få dem ud af tasken. Med et større, og i sagens natur også ofte dyrere, produkt kan du bare deponere din task i skabet sammen med bøssen. Det er en stor fornøjelse, også når du skal bruge grejet igen. Derfor: Undgå de helt små våbenskabe, men mindre du tilhører den absolutte minoritet af jægere, som kan nøjes med at erhverve sig et eller to våben.

Kodelås eller nøgle?

Våbenskabe med nøgler er i reglen lidt billigere end dem med kode. Til gengæld er skabe med kode meget nemmere at arbejde med. Nøglen må nemlig ikke kunne findes af andre end den, som ejer våbnene. Det er for de fleste jægere vanskeligt at holde fast i den gode rutine med at gemme nøglen langt væk fra skabet. Og på et sted, hvor den ikke kan findes.
Desværre ender nogle jægere med at lægge nøglen et sted, hvor den er for nem at finde. Et problem, som man i sagens natur helt undgår, hvis man vælger et våbenskab med kodelås.

Lovgivningen


På Danmarks Jægerforbunds hjemmeside kan du læse om alle reglerne for permanent og midlertidig opbevaring af våben. Det skal allerede her nævnes, at våbenskabe på under 1000 kg. skal være forsvarligt fastboltet til væg og/eller gulv.
På siden, som vi linker til nederst, kan du også se et bredt udvalg af tilbehør, fx geværholder i skumgummi, ekstra hylde til skabe som fx SP99, SP88, SP75 og flere andre. Man kan også få de helt rigtige bolte til den lovpligtige montering af skabet. Både til montering i beton og træ.

våbenskabe lås kode
Grejfreak.dk’s side med våbenskabe (reklame)

Log ind

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.